Het Rock Museum

Het Rock Museum werd op 1 april 2011 geopend en bevindt zich in het grote winkelcentrum Las Arenas, op de 4e verdieping. Het zal je door verschillende Rock tijdperken leiden en een grote hoeveelheid aan objecten laten zien.
Ik ben zelf op pad gegaan en heb ervaren wat het Rock Museum precies inhoud.
Het museum is ingedeeld in ruimtes, gewijd aan tijdperken. Ook zijn er twee ruimtes helemaal in het teken van 2 top bands.

   

Klik op onderstaande tabs om er achter te komen wat er allemaal te zien is

De Jaren 50, 60, 70

Het Begin van het Rock tijdperk

Bij binnenkomst hoor je al meteen muziek en weet je even niet goed waar je moet beginnen. Als je de poortjes door bent sta je eigenlijk meteen in de jaren 50 ! Het vroege begin van de Rockmuziek. De meeste aandacht hier wordt geschonken aan Elvis Presley en Johnny Cash.

Als je een beetje door loopt, kom je in het centrale deel van het museum.De jaren 60 en 70 : met onder andere Jimi Hendrix, Pink Floyd, Rod Steward, The Animals & Queen. Naast de vele platen die er hangen, worden ook gitaren van bijvoorbeeld Eric Clapton tentoongesteld.

De Jaren 80, 90, 2000 & Nationaal

Jaren 80, 90 & 2000

Rock Muziek leeft écht en is helemaal hot ! Bekijk hier onder andere een jas gedragen door Michael Jackson, een gesigneerde gitaar van Kurt Cobain, een originele songtekst van Bruce Sprinsteen en nog veel meer !

Als je verder gaat naar de ruimte 2000 wordt het duidelijk dat Rock Muziek tegenwoordig nog altijd heel populair is. Zie hier dé rockers van de 21ste eeuw  zoals : U2, The Cult, Oasis, Bon Jovi, Pearl Jam en zo kan ik nog wel even door gaan !

Nationale Rock

Vind hier ook een ruimte die compleet ingericht is met alle ins en outs van de Nationale Rock van Spanje. Dit is voor de Spanjaarden heel herkenbaar en voor de toeristen heel leuk om te ontdekken ! Denk aan bands en artiesten als La Compañía Eléctrica Dharma, Sirex, El Último de la Fila, Miguel Ríos en Loquillo.

Speciaal gewijd aan..

The Rolling Stones & The Beatles

Aan twee bands wordt heel speciaal de aandacht geschonken in dit Rock Museum. Er zijn namelijk 2 ruimtes compleet ingericht in het teken van de Rolling Stones en The Beatles!

Bekijk kledingstukken van George Harrison, John Lennon, Paul Mccartney & Ringo Star.
Of bewonder het geboortekaartje van Charlie Watts, en het jasje van Mick Jagger. Kortom hier vind je allemaal persoonlijke objecten over deze twee toppers. Onder het genot van de heerlijke beats en beelden van de bands !

Aanvullende informatie:
Check op deze sites alles over de:

Conference Hall
Tijdelijke Tentoonstellingen
Prijzen & Openingstijden

Adres :
Gran Via de les Corts Catalanes, 373-385
4ª verdieping, Barcelona
Klik hier voor de kaart
Metro: Espanya image image

Klik op de officiele website van het Rock Museum voor prijzen en meer informatie.


Als je het mij vraagt is het waar voor je geld. Het is een relatief klein museum, en van de prijs is absoluut niets te zeggen. Het laat het stoffige imago van Musea varen en de muziek geeft je een energie boost. Je ziet overal persoonlijke eigendommen van legendarische artiesten, en door het hele museum staan schermen met koptelefoons waar je zelf muziek kunt beluisteren en videoclips kunt bekijken. Het is absoluut geen ‘saai’ museum en zeker wel een bezoekje waard. Ga naar afloop het dak op van Las Arenas en geniet van een prachtig uitzicht over de stad!

Bij de uitgang bevindt zich ook nog een ruimte waar men zelf aan de slag kan op een echt podium, met instrumenten, geluid en belichting. Laat de rockster in je naar boven komen, zet een pruik op & Rock on !
Lieke

2 REACTIES

 1. Hallo,

  Wat een leuk artikel. Lijkt me inderdaad een leuk museum om te bezoeken. Ga ik zeker doen als ik weer eens naar Barcelona kom.

  • Hola Janneke,
   Dankjewel voor je reactie!
   Als je dit museum hebt bezocht, laat ons hier even weten wat je ervan vond!
   Altijd leuk om ervaringen van anderen te horen.
   Saludos,
   Lieke

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here